+30. 2310 229329

 
thumbnail IMG 3129
 
 
Ορισμός
Το Βotox/Dysport είναι μια πρωτεϊνη γνωστή ως βοτουλινική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντοτοξίνη. Στην ιατρική αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τα μέσα του περασμένου αιώνα για τη θεραπεία νευρολογικών και οφθαλμολογικών παθήσεων. Στην αισθητική δερματολογία χρησιμοποιείται εδώ και 15 περίπου χρόνια για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και αποτελεί την δημοφιλέστερη θεραπεία πρόληψης και αντιγήρανσης.
Το Βotox της Allergan και το Dysport της Ipsen είναι οι μόνες διαθέσιμες και εγκεκριμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα.
 
Ενδείξεις
Με το Botox/Dysport προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης (δυναμικές ρυτίδες). Τέτοιες είναι οι ρυτίδες του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης), οι ρυτίδες του μεσόφρυου (ρυτίδες θυμού) και οι ρυτίδες των ματιών (πόδι χήνας). Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί στις περιστοματικές ρυτίδες (ρυτίδες καπνιστού), στις κάθετες πτυχές του λαιμού (μυώδες πλάτυσμα), στη γωνία της κάτω γνάθου (νεφερτίτη),στις ρυτίδες στα πλάγια της ρινός(bunny lines) και στις ρυτίδες του ντεκολτέ. Τέλος μπορούμε να επιτύχουμε ανύψωση της γωνίας του φρυδιού , ανύψωση των γωνιών του στόματος για να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση (marionette lines) και διόρθωση του ουλικού χαμόγελου (gummy smile).
 
βοτοχ 3 TELIKO super
 
Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Botox μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας (μασχαλών , παλαμών , πελμάτων) , της ημικρανίας , της μεθερπητικής νευραλγίας και του κεφαλόπονου τάσης.
 
Για ποιες ηλικίες ενδείκνυται
Το Botox/Dysport ως θεραπεία αντιγήρανσης μπορεί να εφαρμοστεί σε ολες τις ηλικίες ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητας έχουν σχηματιστεί μεν, αλλά δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ΒΟΤΟΧ λειτουργεί ως μέτρο πρόληψης της γήρανσης και δρα ανασταλτικά στη μονιμοποίηση των εκφραστικών ρυτίδων.
 
Τρόπος εφαρμογής
Η διόρθωση των ρυτίδων με το Βotox/Dysport είναι μια γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία. Εφαρμόζεται  με μικρές ενδομυϊκές ενέσεις στους μύες που θέλουμε να αδρανοποιήσουμε και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα τις καθημερινές του δραστηριότητες.
Η επαναληπτική συνεδρία (retouch) θα πρέπει να γίνεται μεταξύ 10- 15 ημερών, και όχι μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος, γιατί ο οργανισμός την αντιλαμβάνεται σαν αναμνηστική δόση, με αποτέλεσμα τη γρήγορη ανάπτυξη αντοχής και τημειωμένη διάρκεια του στο μέλλον. 
 
How Much Botox  /Dysport Do I Need
 
βοτοχ μοναδες.teliko
 
 
Οδηγίες μετά από τη θεραπεία
  • Παραμείνετε σε όρθια θέση για 3 ώρες μετά την εφαρμογή στο πρόσωπο.
  • Μην ξαπλώσετε για 3 ώρες μετά το Botox/Dysport .
  • Μην τρίβετε την περιοχή εφαρμογής αμέσως μετά και για 3 ημέρες.
  • Μην υπερθερμαίνετε την περιοχή για 2-3 ημέρες. Αποφύγετε τη χρήση πολύ ζεστού νερού ή τις  τεχνικές κομμωτηρίου που ζεσταίνουν το μέτωπο.
  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για 2-3 ημέρες.
  • Αποφύγετε την χρήση αλκοόλ και ασπιρίνης για 2-3 ημέρες.
 
Ποτε φαίνονται τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται σταδιακά αντιληπτά από την τέταρτη περίπου ημέρα μετά την έγχυση του Botox/Dysport και ολοκληρώνονται περίπου την 15η ημέρα όποτε και γίνεται η επαναληπτική συνεδρία (retouch).
 
Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεται
Η δράση του Botox/Dysport είναι παροδική και υποχωρεί μετά από 3-6 μήνες σταδιακά, οπότε και γίνεται επανάληψη της εφαρμογής του Botox/Dysport εφόσον αυτό είναι επιθυμητό. Η μη επανάλειψη της εφαρμογής δεν επιφέρει καμία συνέπεια, πέραν της επανεμφάνισης των ρυτίδων προ της εφαρμογής.
 
Ανεπιθύμητες ενέργειες
Το Botox/Dysport όταν εφαρμόζεται ελεγχόμενα και με σωστή τεχνική από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρό αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο. Επιπλέον, η αλλαντοτοξίνη έχει την ιδιότητα να μεταβολίζεται στο σημείο όπου ενίεται χωρίς να εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και να επηρεάζει άλλα όργανα του σώματος.
Παρενέργειες του Botox/Dysport είναι τυχόν μελανιές (εκχυμώσεις) στο σημείο της έγχυσης, που υποχωρούν σε λίγες ημέρες ή η μη συμμετρική διόρθωση των ρυτίδων που όμως διορθώνεται κατά την επαναληπτική συνεδρία που γίνεται σε 15 ημέρες.
Αίσθημα βάρους μπορεί να υπάρξει σε κάποιες περιπτώσεις κατά τις πρώτες ημέρες αλλά υποχωρεί γρήγορα. 
Σοβαρότερες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως βλεφαρόπτωση, περιγράφονται εξαιρετικά σπάνια, είναι προσωρινές και ελαχιστοποιείται η πιθανότητά τους στα χέρια εξειδικευμένων ιατρών.
 
Τι είναι το ''baby botox''
Πρόκειται για μια τεχνική κατά την οποία χρησιμοποιούνται μικρότερες δόσεις Botox/Dysport . Μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε άτομα που επιθυμούν μια πιο ξεκούραστη όψη αλλά θέλουν να διατηρήσουν την εκφραστικότητα τους είτε σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί.
 
Άλλες θεραπείες που μπορεί να συνδιαστεί
Το Βotox/Dysport συνδυάζεται πάρα πολύ καλά με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης που στοχεύουν σε ολοκληρωμένα αποτελέσματα όπως:
 
Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες...