+30. 2310 229329

Η υπεριδρωσία είναι το φαινόμενο της υπερβολικής παραγωγής ιδρώτα από τις παλάμες, τα πέλματα και τις μασχάλες. Οι αιτίες για την εμφάνιση αυτού του φαινομένου είναι πολλές, μεταξύ των οποίων η σωματική δραστηριότητα, η συγκίνηση, οι υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, θερμορυθμιστικές ανάγκες του οργανισμού (επί πυρετού), φάρμακα και σε ποσοστό περίπου 60% η κληρονομικότητα.

Η υπεριδρωσία της μασχαλιαίας περιοχής αποτελεί το πιο σύνηθες αισθητικό πρόβλημα το οποίο προκαλείται από αυξημένο στρες, συγκίνηση και θερμό περιβάλλον.

Το φαινόμενο αυτό δεν συναντάται συχνά σε παιδιά και ηλικιωμένους, ούτε εμφανίζεται κατά τις ώρες ανάπαυσης και ύπνου.

Για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας προτείνονται θεραπείες οι οποίες μπορεί να βελτιώσουν και την βρωμιδρωσία (συχνή στις μασχάλες και τα πέλματα). Τέτοιες θεραπείες είναι:

  • Τοπική θεραπεία με φαρμακευτικές ουσίες όπως: άλατα αλουμινίου, αλατα ψευδαργύρου , αντιχοληνεργικά.
  • Συστηματική φαρμακευτική θεραπεία: ηρεμιστικά, αντιχοληνεργικά, γαγγλιοπληγικά φάρμακα.
  • Hπια επεμβατική θεραπεία με το laserυπεριδρωσιας: Με τοπική αναισθησία σε μόλις 20 λεπτά οι ιδρωτοποιοί αδένες αδρανοποιούνται μέσω φωτοθερμόλυσης. Η μέθοδος αυτή δίνει άμεσα και σταθερά αποτελέσματα για πολλά χρόνια.
  • βοτουλινική τοξίνη-ΒΟΤΟΧ: πρόκειται για θεραπεία με εξαιρετικά και απολύτως ασφαλή και διαρκή αποτελέσματα ( 4-8 μήνες). Να επισημανθεί ότι η εφαρμογή botox για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας εμποδίζει την υπερβολική εφίδρωση κι όχι την φυσιολογική παραγωγή ιδρώτα.